Ruwbouw – gewelven/potten en balken

Gewelven/potten en balken vormen de verbinding tussen de verschillende verdiepingen. Bij de levering kunnen onze chauffeurs deze plaatsen volgens legplan.

Gladde gewelven

Gladde gewapende gewelven hebben een hoogte van 13cm of 17cm, een standaardbreedte van 60cm. Als aanvulling kunnen paselementen van 30, 40 en 50 cm breedte voorzien worden. Gladde gewelven kunnen dadelijk op zichtbare plaatsen geplaatst worden, zoals o.a. in garages, kelders, werkplaatsen en moderne interieurs. Indien gewenst kan men deze gewelven schilderen of met spuitpleister bezetten.

Ruwe gewelven

Ruwe, gewapende gewelven hebben eveneens een hoogte van 13cm of 17cm en een standaardbreedte van 60cm. Ze zijn uiterst geschikt om bepleisterd te worden. Voor verankering in betonbalken of liggers kunnen de gewelven voorzien worden van uitstekende wapening of voor “verzonken” opleg in een metalen ligger kunnen de gewelven voorzien worden van een “verjongd uiteinde”: dit zijn gewelven die (aan een of aan beide uiteinden) aan de onderkant verdund zijn met +/- 18mm.

Draagvloer Rectobeton, Rectolight, Rectoceram, Rectosten en Rectoplast

Wij bieden een waaier aan van bouwoplossingen op basis van voorgespannen balken in omgekeerde T-vorm en van manueel hanteerbare vulpotten in :

  • beton (Rectobeton)
  • gebakken aarde (Rectoceram)
  • gemalen houtvezels (Rectolight)
  • geëxpandeerd polystyreen (Rectosten)
  • gethermovormde kunststof (Rectoplast)