Ruwbouw - Blokken

Betonblokken

Onze firma heeft een heel ruim assortiment kwaliteitsvolle betonblokken aan te bieden.
Volgens werkkeuze kunnen wij u volgende types aanbieden:

  • gewone betonblokken
  • gladde betonblokken
  • stapelblokken
  • parpaings voor de franse markt,…

Telkens in verschillende formaten.
Merendeels onmiddellijk of op korte termijn verkrijgbaar. U kunt alle soorten betonblokken en technische gegevens terugvinden op volgende link :

Snelbouwsteen

De snelbouwstenen van Dumoulin, Wienerberger en Ploegsteert (glad of geribd) zijn geschikt voor niet decoratief metselwerk, ze kunnen gebruikt worden voor zowel dragende als niet-dragende metselwerken. De meest verkochte types snelbouwstenen van Dumoulin zijn : de standaard metsblok, de tand-en groef metsblok en de lijmblok.

www.dumoulinbricks.com

De Porotherm snelbouwstenen van Wienerberger zijn eveneens roodkleurig. Ze hebben een druksterkte van 10n/mm², wat volstaat voor een individuele woning. Porotherm zijn ook verkrijgbaar met tand en groef (rendement plus) of met lijmsysteem ( PLS/PLS Dryfix )

www.wienerberger.be

De gladde en/of geribde Thermoblokken van Ploegsteert hebben een geel-oranje kleur en bestaan zowel met als zonder tand- en groefsysteem of met lijmsysteem.

www.ploegsteert.com

 

Cellenbeton

Cellenbetonblokken van Porit kunnen zowel gebruikt worden voor nieuwbouw als voor renovatie. Ze zijn zowel geschikt voor binnen als buitenmuren.

Dankzij hun relatief laag gewicht zijn deze blokken zeer handelbaar, en door hun relatief groot formaat en lijmsysteem zijn deze snel te verwerken.

Er is nauwelijks een ander massief bouwmateriaal dat een zo lage warmtegeleidenheid heeft en dus een uitstekende warmte-isolatie biedt als cellenbeton.

Poritblokken worden met natuurlijke grondstoffen gefabriceerd: zand, kalk, water en cement.
Porit biedt u ook lintelen, u-blokken, enz…

Kimblokken :

Koudebruggen zijn een onzichtbare oorzaak van hogere energierekeningen, en moeten te allen tijde vermeden worden. Ze komen voor op plaatsen waar de thermische isolatie in een constructie te wensen over laat. Een klassieke plaats is de aansluiting van de muren met de vloer en het dak. Vooral projecten uitgevoerd met traditionele materialen hebben op deze plaatsen dikwijls problemen om een goede oplossing te vinden. Om hieraan tegemoet te komen, hebben we gehydrofobeerde kimblokken in ons gamma.